måndag 15 februari 2010

Veckans tanke4 - Android

Att ha mobil med open source verkar vara helt okej och ja tror de är många fler som vill utveckla och göra systemet bättre än de är folk som vill förstöra. Jag tror dock att ja skulle vänta tills systemet är tillräckligt utvecklat tills ja skulle köpa en mobil med open source bara för att vara lite extra säker. Just nu är ju apples iphone den som har mest applikationer så ja tycker att de är väldigt bra att den får konkurrens så att båda systemen utvecklas ännu mer.

Kan det vara så att det enbart är för att göra reklam för Google och deras olika tillämpningar? Eller är Google bara platsen där kod och diskussioner lagras? Och hur förhåller du dig till Google, som nu även släpper sin egen telefon för Android?

Jag tror inte att de är enbart för att göra reklam de är nog mer som ett plus i kanten att få lite extra. Jag tror att google's android telefon kommer vara grym och de kanske blir till att satsa på något sånt i framtiden när den är mer utvecklad.

Vad anser du om möjligheterna att det blir ett av de större systemen för mobiltelefoner? Och att allt fler användare kommer att välja en telefon med Android istället för en med ett helt låst system? Vad har du för operativsystem i din telefon? Vad väljer du nästa gång: operativsystem eller tillverkare i första hand eller väljer du Google som tillverkar hårdvaran för att skydda sitt eget operativsystem?

Möjligheterna för att android systemen ska växa och bli ett av de större är givetvis stora om de blir utvecklade tillräckligt mycket kan de nog ta över allt i framtiden. En mobil med ett låst system är ju egentligen inte lika intressant eftersom det inte går att göra lika mycket saker med den, men för de som tycker att de där med massa funktioner på mobilen bara är onödigt kommer ju inte android att vara ett första alternativ. Jag har en Sony Ericsson K800i och den använder sig av Sony Ericsson Java Platform 7 (Java ME). De är väldigt svårt att veta vad man ska välja nästa gång eftersom utvecklingen går så snabbt och de kommer nya saker hela tiden så de blir till att läsa mer om de när ja kommer till den tiden då ja ska skaffa en ny mobil.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar